Best opent tweede opvanglocatie Oekraïners

Donderdag 5 januari 2023

De gemeente Best vangt sinds maart vorig jaar 60 Oekraïners op in De Schakel aan de Johannes Vermeerstraat. Daarnaast maken wij op dit moment de voormalige Wilhelminaschool aan de Koningin Emmalaan gebruiksklaar voor de opvang van nog eens 60 extra Oekraïners.

Waarom opent Best deze tweede locatie?

De beelden van de oorlog in Oekraïne komen dagelijks aan ons voorbij. Het blijft onrustig en onveilig daar. En onschuldige inwoners slaan nog steeds noodgedwongen op de vlucht. Wij waren zeer blij met de flexibiliteit van de omwonenden bij het openen van de eerste locatie. De Oekraïners zijn maart vorig jaar hartelijk ontvangen en het contact met de buurt wordt als zeer prettig ervaren. Daarom hebben wij binnen onze mogelijkheden gekeken naar wat wij nog meer kunnen doen.

Opening nieuwe opvanglocatie

Vanaf maandag 9 januari start de verbouwing in de voormalige Wilhelminaschool. Denk hierbij aan het ombouwen van toilet- en doucheruimtes en het splitsen van de lokalen in verschillende woonruimtes. Wij verwachten dat we vanaf half februari 2023 de eerste vluchtelingen kunnen verwelkomen.

Meer informatie

Op de pagina over Oekraïne leest u meer over de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Ook staan hier de meest gestelde vragen en antwoorden.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS