Openbare bekendmaking toegepaste bestuursdwang voertuig

Dinsdag 6 december 2022

Burgemeester en wethouders maken bekend dat er al lange tijd een voertuig gestald stond aan de Oude Rijksweg in Best. Het voertuig betrof een zwarte Opel Vectra met kenteken MFN-477. Wij hebben dit voertuig aangemerkt als een wrak.

Volgens artikel 5.5, eerste lid van de Algemene Plaatselijke Verordening 2022 is het verboden een voertuig dat rijtechnisch in onvoldoende staat van onderhoud of in een kennelijk verwaarloosde toestand verkeert op de weg te parkeren.

Handhaving

Vanwege de belangen voor de omgeving en mogelijk vandalisme is besloten om handhavend op te treden tegen het aanwezige voertuig met kenteken MFN-477. Op grond van artikel 5:4, 5:21 en 5:31, tweede lid van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) juncto artikel 125 van de Gemeentewet zijn wij bevoegd tot het toepassen van (spoedeisende) bestuursdwang.

Voertuig verwijderd

Omdat de verblijfplaats van de eigenaar van het genoemde voertuigwrak niet bij ons bekend is, maken wij via deze publicatie bekend dat op 24 november (spoedeisende) bestuursdwang is toegepast en dat het voertuig van de openbare weg is verwijderd. Het voertuig wordt gedurende 13 weken opgeslagen op de werf van de gemeente Best. Tegen betaling van de bestuursdwangkosten kan de eigenaar het voertuigwrak binnen de genoemde termijn ophalen.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS