Digitaal toestemming geven reisdocument kind

Maandag 27 juni 2022

U kunt voor uw kind alleen een reisdocument aanvragen als beide gezaghebbende ouders daarvoor toestemming geven. Heeft één van de ouders geen gezag, dan hoeft hij of zij geen toestemming te geven. Heeft iemand anders het gezag over het kind, dan moet die persoon toestemming geven. Vanaf 1 juni kunt u hiervoor via DigiD online toestemming geven.

Paspoort

Bij de aanvraag van een paspoort is toestemming nodig voor kinderen tot 18 jaar. Regel de toestemming digitaal.

Identiteitskaart

Bij de aanvraag van een identiteitskaart is toestemming nodig voor kinderen tot 12 jaar. Regel de toestemming digitaal.

Voor een snelle afhandeling aan de balie geeft u (beiden) vooraf digitaal toestemming. Oók als u meekomt naar de afspraak moet u toestemming geven. U kunt voor meerdere kinderen tegelijk toestemming geven voor zowel een paspoort als een identiteitskaart.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS