Energietoeslag voor lagere inkomens

Woensdag 18 mei 2022

Huishoudens met een laag inkomen kunnen in 2022 een eenmalige energietoeslag ontvangen (maximaal 800 euro). Met dit extra geld kunnen zij (een deel van) de energiekosten betalen. De gemeente wil hiermee voorkomen dat inwoners in de problemen komen door de stijgende energieprijzen.

Automatisch energietoeslag ontvangen

Ontving u op 1 april 2022 een AIO-uitkering van het SVB of een uitkering voor levensonderhoud (Participatiewet, IOAW, IOAZ of Bbz)? Dan hoeft u geen aanvraag te doen. De energietoeslag wordt dan automatisch overgemaakt naar uw bankrekening. U ontvangt de energietoeslag vóór 1 juni 2022.

Zelf energietoeslag aanvragen

Ontvangt u niet 1 van de uitkeringen die hierboven genoemd zijn? Dan kunt u de energietoeslag aanvragen. U kunt de energietoeslag alleen digitaal aanvragen. Doe dit voor uiterlijk 31 oktober 2022. Heeft u hier hulp bij nodig? Maak dan een afspraak bij Bestwijzer via telefoonnummer 0499-770100.

Meer informatie en voorwaarden

Wilt u meer weten en wilt u de energietoeslag aanvragen? Bekijk de voorwaarden en extra informatie over de energietoeslag.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS