Feestelijk moment community art-project in Wilhelminadorp

Donderdag 12 mei 2022

Kunstenaar Finn Zweemer heeft de afgelopen weken gewerkt aan een muurschildering op een appartementencomplex aan de Koningin Julianaweg in Wilhelminadorp. Dit kunstwerk is het sluitstuk van een community art-project en is uitgevoerd in samenwerking met Tuurlijk! Woensdag 11 mei vond er een feestelijk moment plaats. 

In aanwezigheid van de kunstenaar en buurtbewoners vertelden wethouder van der Heijden en Luc Severijnen, directeur woningstichting ’thuis, over het belang van dit project. Kunst zorgt voor verbinding. Daarnaast is het een hele mooie kleurrijke toevoeging voor deze wijk!

De muurschildering bestaat uit dromen van buurtbewoners

Samen kunst maken verbindt. Ook heeft kunst een positieve invloed op de buurt en het kan de inwoners trots maken. Leerlingen van Kindcentrum Bricks hebben bewoners van het Wilhelminadorp geïnterviewd over hun dromen voor de wijk. Deze dromen hebben de leerlingen gepresenteerd aan kunstenaar Finn Zweemer. Van deze dromen maakte hij een kunstwerk en dat is nu te zien als muurschildering.

Muurschildering Wilhelminadorp

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS