Aanslag gemeentelijke belastingen 2022 in een nieuw jasje

Dinsdag 22 februari 2022

Eind februari ontvangt u de gecombineerde aanslag gemeentelijke heffingen/WOZ-beschikking 2022. Vanaf dit jaar zien de aanslagbiljetten er hipper uit. Schrik dus niet. Op dit aanslagbiljet staat wat u (indien van toepassing) dit jaar betaalt aan gemeentelijke belastingen: de WOZ-waarde, de onroerendezaakbelastingen (OZB), de afvalstoffenheffing, het reinigingsrecht, de rioolheffing en de reclamebelasting.

Digitale aanslag via MijnOverheid

Bent u aangemeld bij MijnOverheid? Dan ontvangt u de aanslag gemeentelijke heffingen en de bijsluiter in uw Berichtenbox. Anders ontvangt u het per post. Liever digitaal ontvangen? Activeer dan uw Berichtenbox op www.mijnoverheid.nl.

Bezwaar maken

Bent u het niet eens met de aanslag gemeentelijke belastingen of de WOZ-waarde? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 14 0499 of stuur een e-mail naar info@gemeentebest.nl. Wilt u na het contact alsnog bezwaar maken? Dan kunt u binnen 6 weken na de dagtekening van het aanslagbiljet bezwaar indienen via gemeentebest.nl/belastingaanslag-bezwaar.

Er zijn no cure no pay bureaus die u kunt machtigen om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde. Weet dat deze ingediende bezwaren niet meer kans hebben van slagen dan bezwaren die u zelf indient. Daarbij wacht u vaak lang op een uitspraak. Neem daarom, als u het niet eens bent met de aanslag of de WOZ-waarde, eerst contact op met ons. Wij helpen u graag verder.

Meer informatie

Heeft u nog vragen over de gemeentelijke belastingen? Kijk dan op onze website. Hier vindt u meer informatie. U kunt ons ook bellen op 14 0499.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS