Aardgasvrij: Transitievisie Warmte

Dinsdag 1 februari 2022

Vrouw raakt met haar vinger de knop van een thermostaat aanHeel Nederland stopt met het gebruik van aardgas. We gaan op een andere manier onze gebouwen verwarmen, douchen en koken. Niet in één keer, maar stap voor stap en buurt voor buurt. De gemeente heeft hiervoor een plan gemaakt: de Transitievisie Warmte (TVW). Deze is nu klaar en vastgesteld door de gemeenteraad. Dat betekent dat we de komende jaren aan de slag gaan met de uitvoering ervan.

Wat staat er in de Transitievisie Warmte?

In de Transitievisie Warmte staat hoe wij in Best kunnen stoppen met het gebruik van aardgas: dit noemen we de warmtetransitie. De Transitievisie Warmte laat zien wat er mogelijk is, maar nog niet wat er precies gaat gebeuren in uw buurt. Daarover gaan we graag eerst het gesprek aan. We hebben nu gekeken wat we in Best tot 2030 kunnen doen en waar we het beste kunnen beginnen. In 2030 willen we 20% minder aardgas gebruiken. Dat doen we door woningen in een aantal buurten te isoleren en op die manier energie te besparen. Dat noemen we aardgasvrij-ready, zodat deze na 2030 duurzaam verwarmd kunnen worden. Daarnaast onderzoeken we nu of we ook voor 2030 al kunnen beginnen met de overstap naar duurzame warmte in een aantal andere buurten.

Wat gebeurt er in uw buurt?

Voor alle buurten in Best hebben we de mogelijkheden onderzocht. Binnenkort ontvangen de inwoners van Best een brief van de gemeente over aardgasvrij. Hierin staan de plannen voor uw buurt. Bewaar deze dus goed! Kijk voor meer informatie over de Transitievisie Warmte op www.pleinbest.nl/aardgasvrij.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS