Boomonderhoud in Speelheidepark

Vrijdag 28 januari 2022

In de week van 14 februari starten we met kap- en snoeiwerkzaamheden in het Speelheidepark. De werkzaamheden duren twee dagen en het park blijft toegankelijk. Met aanwonenden, vertegenwoordigers van Bewonersoverleg Speelheide, IVN Best en een onafhankelijke boomspecialist maakten we in oktober 2021 een rondgang door Speelheidepark. We spraken met elkaar af om vooral bomen in de bosranden te verwijderen. Zo krijgt het park een meer geleidelijke bosrand. Dat is beter voor de biodiversiteit én de te behouden bomen en struiken krijgen daardoor meer licht en groeiruimte. Ook worden een aantal over particuliere tuinen hangende takken verminderd. In totaal verwijderen we 26 bomen. Verder worden vijf bomen flink gesnoeid of geknot, omdat deze bomen zwak zijn en om de veiligheid te waarborgen.

Aanpak boomonderhoud

We kappen om de vijf à zes jaar gefaseerd een aantal bomen in het park om andere bomen groeiruimte te geven. Hierin laten we ons adviseren door een onafhankelijke boomspecialist. Deze werkwijze voor het boomonderhoud maakten we met omwonenden, boomliefhebbers en het Bewonersoverleg Speelheide.

Heeft u vragen?

U kunt voor vragen tot 10 februari 2022 contact opnemen met afdeling Beheer via info@gemeentebest.nl of telefonisch via 14 0499.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS