Oproep burgemeester Ubachs met betrekking tot de horeca-actie op zaterdag 15 januari

Vrijdag 14 januari 2022

Teleurgesteld?

Zoals velen heb ook ik naar de persconferentie van het kabinet gekeken. Doordat veel zaken al uitgelekt waren, hoorden we niet veel nieuwe informatie meer. Als mens zit mijn gevoel tussen opluchting en teleurstelling. Opgelucht voor de ondernemers die weer open mogen, de jongeren die weer naar school mogen en dat er weer gesport kan worden. Teleurgesteld natuurlijk voor de horeca, de theaters en de culturele sector. Er is nog een stevige weg te gaan, voordat we weer bij het ‘oude normaal’ zijn waar we allemaal zo naar snakken.

Helpt u mee om de horeca-actie tot een succes te maken?

Voor zaterdag is een actie aangekondigd door de horeca. Het water staat hen aan de lippen, er is breed begrip voor deze actie. Ook bij mij. Er zijn goede afspraken gemaakt met de horeca om dit protest zo beheersbaar mogelijk te maken. Ik doe echter ook een beroep op ú, inwoners van Best. Bezoekt u morgen een van de horecazaken? Houd dan vast aan de basisregels. Laat uw QR-code zien, houd 1,5 meter afstand, neem een tafeltje en draag een mondkapje bij verplaatsing. En is het erg druk? Kom dan later even terug. U helpt hier de horeca-ondernemer enorm mee. Die wil morgen vooral gastheer zijn voor zijn klanten en niet ‘agent’ moeten spelen. Laten we als Best aantonen dat de horeca veilig en gestructureerd open kan.

Als burgemeester heb ik bepaalde taken en bevoegdheden. Eén daarvan is handhaving van de coronamaatregelen. Voor de actie van morgen heb ik alle begrip en in die lijn zal ik ook handelen. Alleen als het echt uit de hand loopt, kan ik niet anders dan optreden. Laten we samen zorgen dat dit een mooie en gedenkwaardige actie wordt.

Hans Ubachs
Burgemeester van Best

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS