Het kan nog: vraag nu de Minimaregelingen 2021 aan

Dinsdag 30 november 2021

Gemeente Best heeft verschillende regelingen om mensen met een laag inkomen te ondersteunen. We willen twee regelingen extra onder uw aandacht brengen. Die zijn bedoeld voor inwoners met een inkomen tot 120% van het minimumloon. U mag niet meer vermogen hebben, dan voor de bijstand is toegestaan. U kunt de bijdragen dit jaar nog aanvragen.

1. Compensatie eigen risico zorgverzekering

Veel inwoners betalen een eigen bijdrage voor de zorgverzekering. Die is € 385,00 per jaar. Daar kunt u met een laag inkomen een tegemoetkoming voor krijgen, in de vorm van bijzondere bijstand. Als u meer dan 50 procent van het eigen risico heeft betaald in 2021 (€ 192,50), dan kunt u de helft daarvan terugkrijgen. Deze bijdrage kunt u één keer per kalenderjaar aanvragen, tot uiterlijk 1 juli van het jaar erna.

2. Regeling Meedoen

Gemeente Best vindt dat elke inwoner van achttien jaar en ouder moet kunnen deelnemen aan sociale, culturele en sportieve activiteiten. Daarom hebben we de regeling Meedoen. U kunt daarmee een vergoeding krijgen, zodat u bijvoorbeeld lid kunt worden van een sportclub of de bibliotheek, of mee kunt met een uitstapje. Op onze website vindt u alle voorwaarden om hiervoor in aanmerking te komen. De hoogte van de bijdrage bedraagt € 200,- per jaar per persoon.

Voor meer informatie

Op onze website vindt u meer informatie over deze regelingen. Daar staan ook de aanvraagformulieren. In de folder Uitkomen met inkomen 2020 (PDF, 976.4 kB) staan ook alle regelingen van gemeente Best. Deze folder kunt u ook ophalen in Bestwijzer.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS