Aantrekkelijke zorgverzekering voor inwoners met laag inkomen

Dinsdag 30 november 2021

Gemeente Best vindt het belangrijk dat ook inwoners met een laag inkomen goed tegen zorgkosten verzekerd zijn. Daarom maakten we met zorgverzekeraars CZ en VGZ afspraken over een aantrekkelijke collectieve ziektekostenverzekering. Die kunt u afsluiten voor een gunstige premie en tegen goede voorwaarden. Om deel te kunnen nemen, mag uw inkomen maximaal 120% van de bijstandsnorm bedragen.

Basisverzekering

CZ en VGZ accepteren alle inwoners die voldoen aan de voorwaarden voor de basisverzekering, wat hun gezondheid en situatie ook zijn.

Aanvullende verzekering

Elke verzekeraar biedt drie aanvullende pakketten aan. U kiest het pakket dat het beste bij uw situatie past. Gemeente Best betaalt bij ieder pakket een gedeelte van de premie terug. Dat bedrag ligt tussen de € 16,- en € 30,- per maand. Een overzicht vindt u op www.gemeentebest.nl/collectieve-zorgverzekering.

Aanvragen

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor dit aanbod? Tot 1 januari 2022 kunt u zich aanmelden via de website www.gezondverzekerd.nl. U zoekt op deze site op de ‘gemeente Best’. U kiest daar het pakket dat het beste bij u past. U kunt zich daarna direct online aanmelden bij de verzekeraar van uw keuze. Met uw aanmelding verklaart u tegelijk dat u een aanvraag doet voor een gemeentelijke bijdrage. Lukt het niet om zelf de aanvraag te doen? Dan kunt u terecht bij Bestwijzer. Zij helpen u graag.

Vragen

Heeft u vragen over de pakketten en vergoedingen van de zorgkosten? Neem dan contact op met CZ of VGZ. Voor vragen over de tegemoetkoming in de bijdrage door de gemeente, kunt u contact met ons opnemen. We zijn bereikbaar via telefoonnummer 14 0499.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS