Veilig onderweg in de winter

Dinsdag 23 november 2021

Ze staan weer voor de deur: de koude wintermaanden, met een grote kans op winterse landschappen. Mooi om te zien, maar het winterweer zorgt ook voor gladheid en overlast voor het verkeer. Daarom stellen we elk jaar een sneeuw- en gladheidsbestrijdingsplan op. Daarin staan onder andere de uitgangspunten voor de gladheidsbestrijding en de route waar we in het winterseizoen 2021-2022 strooien.

Waar strooien we?

We zorgen ervoor dat de belangrijkste fietspaden, hoofdwegen en de buurtontsluitingswegen goed begaanbaar zijn. Ook besteden we aandacht aan gladheid bij de openbare gebouwen. De belangrijkste fietspaden en hoofdwegen strooien we het eerste.

Waarom strooien we niet overal?

Helaas kunnen we gladheid niet overal en op elke weg bestrijden. Daar hebben we niet genoeg menskracht en materieel voor. De kosten voor overal strooien zijn hoog en vanwege het milieu is het ook niet wenselijk om op álle wegen te strooien.

Wilt u meer weten over de gladheidsbestrijding?

Dan kunt u het sneeuw- en gladheidsbestrijdingsplan (PDF, 1.6 MB) als pdf-bestand lezen. U kunt de strooiroutes ook inzien in het gemeentehuis. Dit kan alleen op afspraak. U maakt telefonisch een afspraak via 14 0499.

ls het ondanks het strooien toch nog glad?

Heeft u klachten over het strooien? Dan kunt u een melding maken via de Fixi-app, via melding maken op deze website, of telefonisch via 14 0499.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS