Jongeren zijn onze toekomst!

Dinsdag 12 oktober 2021

Jongeren zijn de toekomst voor onze gemeente dus het is belangrijk dat wij weten wat zij graag willen en waar zij behoefte aan hebben. In maart 2020 brak de coronacrisis uit. Dat was een hele verandering. Ook voor onze jongeren. Heel veel activiteiten en feestjes werden afgelast. Ook konden sommige sporten niet doorgaan. Dit zijn de uitlaatkleppen voor veel van onze jongeren. De coronaomstandigheden zorgden bij veel jongeren voor verveling omdat er weinig te doen was. Kortom; de gemeente Best en partners hebben extra ingezet op jeugdwerk! Hieronder vertellen wij u er meer over.

Activiteiten Todo en jeugdwerk in Best

Tijdens deze pandemie ondervonden onze jongeren veel beperkingen. Sinds geruime tijd zetten we extra in op ambulant jeugdwerk. Dit betekent dat de jeugdwerker regelmatig de wijken in gaat om even een praatje te maken of om te kijken wat zij leuk vinden en hoe wellicht een activiteit in Todo hierbij kan aansluiten. Tijdens de lockdown keken we naar mogelijkheden om toch de jongeren aangehaakt te houden, bijvoorbeeld door activiteiten in digitale vorm te organiseren.

Activiteiten Todo en jeugdwerk in Best zetten we voort!

Wij gaan door met extra inzet op ambulant jeugdwerk. Daarnaast is het, nu corona iets meer op de achtergrond treedt, nog steeds zo belangrijk dat jongeren een plek hebben. We blijven, samen met andere partijen zoals Lumens en onze inwonerscontactfunctionaris Abdallah Helal, de sport- en cultuurcoach en de jeugdwerker activiteiten ontwikkelen voor jongeren, en met jongeren. We hopen hiermee te bereiken dat jongeren weer lekker in hun vel zitten, we eenzaamheid en verveling tegen kunnen gaan, en talenten tot bloei kunnen laten komen. We zijn met een groot aantal partners en jongeren enthousiast aan de slag gegaan met de voorbereidingen om een beweegtuin (diverse doelgroepen) en een multifunctioneel sportveld te realiseren.

Wethouder Ria van der Hamsvoord: “Ik heb de afgelopen periode al veel mooie activiteiten voorbij zien komen. Nu wordt het tijd om ook zelf deel te nemen en in gesprek te gaan met onze jongeren.”

Burgemeester Hans Ubachs voegt toe: “Samen met onze partners streven wij ernaar dat jongeren veilig in onze gemeente kunnen wonen, werken, studeren en plezier maken.”

Wij gaan op pad!

In het najaar gaat wethouder Ria van der Hamsvoord met de jeugdwerker mee op pad om een bezoek te brengen aan plekken waar jongeren komen en met ze in gesprek te gaan. Ook neemt ze deel aan een activiteit in TODO.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS