Subsidies in de schijnwerper

Dinsdag 21 september 2021

Wij informeren u over de subsidiemogelijkheden voor de aanpak tegen eenzaamheid, zelfredzaamheid en het ondersteunen van mantelzorg! Voor veel mensen is het niet eenvoudig om van mensen afhankelijk te zijn, maar in sommige gevallen is het prettig om op iemand terug te kunnen vallen. Om te stimuleren dat inwoners voor elkaar zorgen en naar elkaar omkijken heeft de gemeente Best deze subsidies in het leven geroepen. Deze subsidies hebben als doel dat de gemeente Best ervoor probeert te zorgen dat inwoners zo lang, gezond, prettig en zelfstandig mogelijk wonen en leven in Best.

Eenzaamheid

Een van de problemen waar veel mensen tegenaanlopen is eenzaamheid. Heb jij als inwoner een goed idee waarmee je de eenzaamheid onder inwoners van de gemeente Best verlaagd? Schroom dan niet en neem contact met ons op.

Mantelzorg

Mantelzorg is het verlenen van vaak langdurige zorg voor een ziek familielid, buurvrouw/man of vriend. Het verlenen van mantelzorg kost erg veel tijd en energie. Deze mantelzorgers verdienen daarom wat ondersteuning. Heeft u als inwoner een goed idee om een mantelzorger te ondersteunen? Laat het ons weten!

Zelfredzaamheid

Zelfredzaamheid gaat over het vermogen om dagelijkse activiteiten zelfstandig te kunnen doen. Denk aan daginvulling, administratie of relaties onderhouden. De gemeente Best geeft subsidies voor het bevorderen van de zelfredzaamheid. Dit wil zeggen dat u als inwoner een goed plan heeft waardoor inwoners sterker in hun schoenen komen te staan en langdurige zorg kan worden uitgesteld, wij dat ondersteunen.

Vragen?

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Teun van de Ven via email info@gemeentebest.nl of telefoonnummer 14 0499. Meer informatie over subsidies is te vinden op de webpagina voor subsidies.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS