Herdenking Joe Mann

Maandag 13 september 2021

Op zondag 19 september herdenken we het sneuvelen van Joe Mann. U bent van harte welkom om bij deze herdenking aanwezig te zijn bij het Natuurtheater in Best, locatie Joe Mann monument. Het programma start om 14.50 uur en duurt tot circa 16.00 uur.

Joe Mann

Joe Mann was een Amerikaanse soldaat tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij sneuvelde op 19 september 1944 in Best. Hij offerde zijn leven op om dat van zijn kameraden te beschermen. Naast hem zijn op deze dag vele Amerikaanse soldaten gesneuveld. Joe Mann staat symbool voor hen allemaal. 

Programma

De herdenking start met een welkomstwoord en het hijsen van de vlag. Burgemeester Hans Ubachs legt een krans en houdt een toespraak. Aansluitend wordt er een scène gespeeld uit Oorlogstuig, een toneelstuk van regisseur Harold Schraven met TheaterGroep BLUV. Vervolgens wordt er stilgestaan bij de recente vondst van een Duitse soldaat in Best, die tijdens de Tweede Wereldoorlog hier is gesneuveld. Het programma eindigt rond 16.00 uur met een dankwoord en een afsluiting.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS