Doe vanaf 22 september mee aan de cursus Politiek Actief!

Dinsdag 24 augustus 2021

Meer weten over de gemeente en de lokale politiek? Doe dan vanaf 22 september mee aan de cursus Politiek Actief!

Lastig hè, om te begrijpen hoe politiek werkt. Met een gemeenteraad, college van burgemeester en wethouders en ambtenaren. Maar toch wel heel fijn als u weet hoe dat werkt. Voor uw werk, uw opleiding, uw buurt of uw vereniging. Of gewoon, omdat het handig is om te weten.

Wat doet de gemeente eigenlijk? Welke plek heeft de gemeente in het bestuur van Nederland? Hoe werkt de besluitvorming binnen de gemeente? Hoe heeft u als inwoner invloed? En wat doet een raadslid nu precies? Op deze vragen krijgen deelnemers aan de cursus antwoord. Ook krijgt u een training debatteren en ontmoet u lokale politici. Zo hoort u ervaringen uit de praktijk en maakt u kennis met raadsleden.

Voor wie

De cursus is zeer geschikt voor inwoners van de gemeente Best die willen weten hoe de lokale politiek werkt en hoe zij meer invloed kunnen uitoefenen op de lokale besluitvorming. Ook is de cursus interessant voor inwoners die erover nadenken om politiek actief te worden, maar nog niet precies weten wat de mogelijkheden zijn. Er kunnen maximaal 30 inwoners deelnemen.

Opzet cursus

De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten op woensdagavond en start op 22 september. Theorie wordt afgewisseld met praktische opdrachten, interactieve werkvormen, presentaties van lokale gastdocenten en ontmoetingen met lokale politici. De cursus vindt plaats in de Lidwinakerk. Als de coronamaatregelen bijeenkomsten van maximaal 30 personen niet toestaan, vindt de cursus online plaats. De cursus wordt verzorgd door ProDemos, het ‘Huis voor Democratie en Rechtsstaat’, uit Den Haag in samenwerking met de gemeenteraad van Best.

Meer info en aanmelden

Kijk op www.gemeentebest.nl/cursus voor inhoudelijke informatie over het programma. Hier kunt u zich ook direct online aanmelden. Vol is vol!

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS