Deelnemers cursus Politiek Actief maken kennis met elkaar

Dinsdag 6 juli 2021

Na vijf digitale bijeenkomsten van de cursus Politiek Actief heeft een deel van de deelnemers elkaar op woensdag 30 juni live ontmoet. Zij gingen met elkaar en met vertegenwoordigers van de fracties van de gemeenteraad in gesprek. Wegens de versoepelingen was het sinds lange tijd weer mogelijk om inwoners in het gemeentehuis te ontvangen.

Veel frisse ideeën

In maart en april maakten 30 deelnemers tijdens vijf digitale bijeenkomsten kennis met de politiek. Zij leerden wat de gemeente doet, welke plek de gemeente heeft in het bestuur van Nederland en hoe besluitvorming binnen de gemeente werkt. Ook werd verteld hoe je als inwoner invloed kunt uitoefenen. Daarnaast leerden ze de ins- en outs van debatteren en maakten ze kennis met raadsleden. Dit leverde veel ideeën op bij de cursisten. Tijdens de bijeenkomst op 30 juni gingen ze hierover met elkaar en met de aanwezige raadsleden in gesprek.

Burgemeester waarschuwt: ‘Politiek werk is verslavend’

Burgemeester Ubachs heette de aanwezigen welkom en sloot de avond af met een waarschuwing. Ook hij was in 1994 met frisse ideeën benaderd om politiek actief te worden. “Het werk is verslavend”, vertelde hij. Hij riep de deelnemers op zich verder te oriënteren: ”In Best zijn momenteel acht fracties actief, dus alle smaken zijn vertegenwoordigd.” Hij sprak de hoop uit de deelnemers vaker te ontmoeten, misschien zelfs als raadslid na de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. De gemeenteraad van Best krijgt er namelijk 2 zetels bij. Dit betekent dat na de verkiezingen er 23 raadsleden zijn.

Nieuwe cursus Politiek Actief start op 22 september

Bent u nieuwsgierig naar hoe de politiek werkt? Altijd handig om te weten voor uw werk, uw opleiding, uw buurt of uw vereniging. Op 22 september start de gemeente Best is samenwerking met Prodemos met een nieuwe cursus Politiek Actief voor inwoners van de gemeente Best. Meer informatie vindt u op www.gemeentebest.nl/cursus. Op deze pagina kunt u zich ook aanmelden.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS