Voertuigwrak verwijderd aan de carpoolplaats Best West

Dinsdag 13 april 2021

Burgemeester en wethouders maken bekend dat er in elk geval vanaf 29 maart 2021 een voertuig gestald/geparkeerd stond aan Wilg op de carpoolplaats Best West. Het voertuig betrof een grijze Ford Focus Stationwagon zonder kenteken, mogelijk laatst gekentekend 74-LN-PS. Wij hebben dit voertuig aangemerkt als een wrak als bedoeld in artikel 5:5 APV.

Ingevolge artikel 5.5, eerste lid van de Algemene Plaatselijke Verordening 2020 is het verboden een voertuig dat rijtechnisch in onvoldoende staat van onderhoud of in een kennelijk verwaarloosde toestand verkeert op de weg te parkeren.

Handhaving

Vanwege de belangen voor de omgeving en mogelijk vandalisme, diefstal en/of joyriding, is besloten om handhavend op te treden. Aangezien de verblijfplaats van de eigenaar van het genoemde voertuigwrak niet bij ons bekend is, maken wij middels deze publicatie bekend dat op 11 april 2021 (spoedeisende) bestuursdwang is toegepast en dat het voertuig van de openbare weg is verwijderd. Het voertuig wordt gedurende 13 weken opgeslagen op de werf van de gemeente Best. Tegen betaling van de bestuursdwangkosten kan de eigenaar het voertuigwrak binnen de genoemde termijn ophalen.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS