Oefening transportvliegtuigen

Dinsdag 30 maart 2021

Van maandag 12 april tot en met vrijdag 23 april wordt vanaf vliegbasis Eindhoven de oefening Orange Bull gehouden. Per dag worden vanaf vliegbasis Eindhoven met 2 C-130 Hercules transportvliegtuigen 2 waves gevlogen boven Nederland, België en Duitsland. De tijden zijn van 14.30 uur tot 17.30 uur en van 21.00 uur tot 24.00 uur. Tijdens de oefening wordt ook op zaterdag en zondag gevlogen.

Deze oefening is voor de vliegtuigbemanning een belangrijke voorbereiding op de Minusma-missie in Mali eind dit jaar. Gedurende de oefening wordt op een lage vlieghoogte gevlogen waarbij de vliegers tijdens de avondvluchten gebruik kunnen maken van nachtzichtapparatuur. Tijdens Orange Bull wordt onder andere het droppen van parachutisten en cargo geoefend. Meer informatie over de gebieden en de oefening vindt u op www.defensie.nl/onderwerpen/vliegbewegingen.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS