Ouderavond 'Happy Ouders'

Dinsdag 16 maart 2021

Vraagt u zich ook af hoe uitgaan er tegenwoordig aan toe gaat? Meld u dan aan voor de online ouderavond ‘Happy ouders’ op donderdag 7 april van 20.00 - 21.15 uur.

‘Happy Ouders’ is een initiatief om ouders van jongeren in de leeftijd van 14 tot en met 18 jaar te informeren over en voor te bereiden op het uitgaan tegenwoordig, als dat, na de coronabeperkingen, weer mogelijk is. Doel van deze avond is ouders handvaten te geven om in gesprek te gaan met hun kind over bepaalde situaties, waar de kinderen wellicht anders in staan dan de ouders.

Wat houdt het concreet in?

Aan de hand van herkenbare sketches door Helder theater komen tijdens deze online ouderavond de volgende onderwerpen aan bod, ook rekening houdend met de geldende coronaregels:

  • Alcohol drinken, heeft het zin hierover afspraken te maken met mijn zoon/dochter en welke dan?
  • Welke soorten drugs gebruiken jongeren en hoe gevaarlijk zijn deze?
  • Wat kan ik doen als mijn kind dronken thuiskomt?
  • ID fraude, is dit ook strafbaar als je minderjarig bent?

Halt en Novadic-Kentron geven tussendoor veel praktische tips.

Waarom?

Ouders hebben grote invloed op het drinkgedrag van hun kind. Ook is het goed om als ouder te weten wat alcohol en andere genotmiddelen doen met jongeren, hoe jongeren hier mee omgaan en hoe de huidige uitgaanswereld van jongeren eruit ziet. Veel ouders worstelen met hun rol als opvoeder, juist in de periode dat hun kind de wereld begint te ontdekken, grenzen verkent en een eigen karakter ontwikkelt.

Organisatie

Op woensdag 7 april wordt de online editie van ‘Happy Ouders’ georganiseerd in opdracht van gemeente Best, Oirschot, Veldhoven en Waalre door GGD Brabant-Zuidoost, Novadic-Kentron, Halt en Helder Theater.

Aanmelden?

Bent u geïnteresseerd in ‘Happy Ouders’ en heeft u een zoon/dochter die binnenkort misschien op stap zal gaan, meld u dan aan via de website van GGDBZO. Voorafgaand aan het webinar ontvangt u een aanmeldlink waarmee u kunt inloggen.

Vragen?

Neem dan contact op met Emy van Maaren - Heijligers van GGD Brabant-Zuidoost. Dit is mogelijk per mail via E.van.Maaren@GGDBZO.nl of telefonisch via 0880 03451.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS