Brugdelen nieuwe fietsersbrug Ekkersweijer geplaatst

Dinsdag 9 maart 2021

Na 2 jaar van voorbereiding, bepalen nieuwe locatie, vergunningverlening en productie zijn zaterdag 27 februari de nieuwe brugdelen voor de brug over het Wilhelminakanaal geplaatst. Op deze dag was door Rijkswaterstaat toestemming gegeven voor de werkzaamheden boven het kanaal. Rond 10.00 uur begonnen de takel- en plaatsingswerkzaamheden. Diverse belangstellenden hebben kunnen zien, dat de diverse onderdelen zijn geplaatst en nu is de vorm en uitstraling van de nieuwe brug al goed zichtbaar.

Afronding werkzaamheden

In het eerste plan stond dat de brugdelen via een natuurlijk talud en bestrating aangesloten worden op de fietspaden aan de Terraweg en NCB-weg. Tijdens de uitvoering is geconstateerd dat een uitvoering in natuurlijk talud te stijl wordt. Daarom overleggen we op dit moment met Rijkswaterstaat hoe we de aansluiting veilig kunnen maken. De gemeente stemt dit af met Rijkswaterstaat, omdat het talud binnen het beheergebied van Rijkswaterstaat ligt. Omdat dit overleg nog niet is afgerond is, weten we op dit moment nog niet wanneer de nieuwe brug klaar is voor gebruik.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS