Transformatie van de stationsomgeving

Donderdag 25 februari 2021

Het stationsgebied is één van de belangrijkste toekomstige ontwikkelgebieden in Best.

Het stationsgebied ligt strategisch tussen west en oost Best, nabij het centrum en is een regionaal knooppunt van het openbaar vervoer.
Op dit moment vormt dit centraal gelegen gebied een ‘barrière’ in Best. Terwijl het juist de omgeving aan elkaar kan verbinden. Het college en de gemeenteraad vraagt dan ook (onder andere in het beleidsakkoord 2018-2022) om de mogelijkheden van een transformatie van het gebied te onderzoeken.

Een eerste analyse naar de haalbaarheid (PDF, 12.1 MB) van een transformatie van de stationsomgeving is nu afgerond. Ook is er onderzoek naar het parkeren (PDF, 13.9 MB) in dit gebied gedaan. Hiernaar wordt verwezen in de analyse.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS