Route gladheidsbestrijding bekend

Dinsdag 1 december 2020

Met het langzaam veranderende weer denken we nog niet direct aan de wintermaanden waarin we regelmatig worden geconfronteerd met mooie winterse landschappen. Het winterweer zorgt echter ook voor gladheid en daardoor verkeersproblemen. De eerste strooiacties zijn al uitgevoerd op de plaatsen waar het eerst gladheid kan ontstaan (bruggen en viaducten).
Voor het strooiseizoen begint, stellen we elk jaar een Sneeuw- en gladheidsbestrijdingsplan op. In dit plan zijn de uitgangspunten voor de gladheidsbestrijding en onder andere de route waar in het winterseizoen 2020-2021 gestrooid wordt opgenomen.

Waar wordt gestrooid?

We zorgen in elk geval ervoor dat de belangrijkste fietspaden, hoofdwegen en de buurtontsluitingswegen goed begaanbaar zijn. Ook hebben we aandacht voor de gladheid bij de openbare gebouwen. De belangrijkste fietspaden en hoofdwegen worden het eerst gestrooid.

Waarom strooien we niet overal?

Helaas is het voor ons niet mogelijk om de gladheid overal te bestrijden. Dit heeft een aantal redenen: de benodigde menskracht en materieel ontbreken, en met overal strooien zijn enorm hoge kosten gemoeid. Daarnaast is het bestrijden van gladheid op álle wegen niet wenselijk om milieutechnische redenen.

Wilt u meer weten over de gladheidsbestrijding?

Dan kunt u het Sneeuw- en gladheidsbestrijdingsplan online bekijken. U kunt de strooiroute ook komen inzien in het gemeentehuis. Dit kan alleen op afspraak. U maakt telefonisch een afspraak via 14 0499.

En als het ondanks het strooien toch nog glad is?

Heeft u klachten over het strooien? Dan kunt u een melding maken via de Fixi-app, op www.gemeentebest.nl of telefonisch via 14 0499.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS