Omwisselen rijbewijs Verenigd Koninkrijk

Dinsdag 1 december 2020

Heeft u een rijbewijs uit het Verenigd Koninkrijk en staat u ingeschreven in Nederland? Dan heeft u tot 31 december 2020 de tijd om het rijbewijs om te wisselen volgens de nu geldende regels. Het rijbewijs uit het Verenigd Koninkrijk wordt tot 31 december 2020 gezien als een EU-rijbewijs. Na 31 december 2020 is de overgangsfase voorbij en gelden andere voorwaarden om het rijbewijs om te wisselen. Dit omdat het Verenigd Koninkrijk dan niet meer behoort tot de Europese Unie.

Code 95

Voor beroepschauffeurs geldt dat zij na 31 december 2020 geen code 95 meer bij kunnen laten schrijven op het Nederlandse rijbewijs. Code 95 vanuit het Verenigd Koninkrijk is dan niet meer geldig.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS