Best weer een stuk schoner na World Cleanup Day

Dinsdag 20 oktober 2020

Wereldwijd kwamen miljoenen vrijwilligers in actie voor een schonere leefomgeving tijdens de ‘World Cleanup Day’, ook in gemeente Best! Wel 60 fanatieke inwoners gingen de strijd aan tegen zwerfafval. In totaal verzamelden zij tientallen volle zakken met zwerfafval. Verschillende buurt- en sportverenigingen hebben zich gezamenlijk ingezet om een gebied vrij te maken van zwerfafval. Daarnaast gingen ook enkele individuele inwoners aan de slag, alleen of met hun gezin.

De gemeente wil iedereen die heeft meegedaan enorm bedanken voor hun bijdrage aan een schone en leefbare gemeente.

Prijswinnaars Afvalbingo

Met de Afvalbingo werden onder de deelnemende groepen 3 prijzen verloot. Buurtvereniging Batadorp won de 1e prijs van € 300,-. Buurtvereniging Schone Steegsche Velden won de 2e prijs van € 200,-. De Trash Walkers wonnen de 3e prijs van € 100,-. Deze prijs is te besteden aan een leuke maar verantwoorde activiteit voor hun buurt of vereniging. Bekijk ook de video van de trekking. Alle kinderen die een volle bingokaart inleverden, kregen bovendien een leuk prijsje en zijn allemaal echte afvalhelden!

‘Zwerfafvalpakker’ worden? Meld u aan!

Zet u zich al in tegen zwerfafval, of wilt u ook graag meehelpen? De gemeente ondersteunt u hier graag bij! Meld u aan als ZAP-vrijwilliger via teamschoon@debries.eu of vraag naar meer informatie. Ook losse opschoonacties gedurende het jaar worden door de gemeente ondersteund.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS