Tegemoetkoming huur sportaccommodaties en amateursportorganisaties

Vrijdag 18 september 2020

De maatregelen in de strijd tegen het coronavirus hadden ook voor de sportverenigingen gevolgen. Er zijn twee landelijke regelingen voor tegemoetkoming in kosten, die voor amateursportorganisaties interessant kunnen zijn.

Tegemoetkoming verhuurders sportaccommodaties COVID-19

Deze is bedoeld voor de verhuurders van sportaccommodaties aan amateursportorganisaties, die de huursom tussen 1 maart en 1 juni 2020 hebben kwijtgescholden. De regeling dekt een gedeelte van de huursom van een sportvereniging. Ook particuliere verhuurders komen in aanmerking!

Aanvragen is mogelijk tot en met 4 oktober 2020. Het aanvraagformulier staat op de website van DUS-I. Op die website leest u ook meer informatie over de regeling. Uiterlijk 1 december 2020 beslist DUS-I (Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen, ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport) over de aanvraag.
Huurt uw sportverenigingen een accommodatie bij de gemeente? Dan hoeft u niets te doen. De gemeente vraagt dit voor u aan. Hierover hebben de bestuurders van de betreffende verenigingen een mail ontvangen.

Tegemoetkoming amateursportorganisaties COVID-19

Deze regeling komt tegemoet in een gedeelte van het omzetverlies van een sportvereniging. Een amateursportorganisatie komt hiervoor in aanmerking als er sprake is van omzetverlies (meer dan 20%) er in de periode van 1 maart 2020 tot en met 31 mei 2020 en/of 1 juni tot en met 31 augustus 2020. Voorwaarde is dat de organisatie, in het kader van de uitbraak van COVID-19, geen andere tegemoetkoming voor doorlopende lasten heeft ontvangen.
Voor meer informatie over de hoogte van de tegemoetkoming en de voorwaarden kijk op de website van DUS-I.

Aanvragen is mogelijk tot en met 4 oktober 2020 via website van DUS-I. Uiterlijk 1 december 2020 beslist DUS-I over uw aanvraag.

Let op: er is een beperkt budget beschikbaar. Volgens de website van DUS-I is er € 19,5 miljoen beschikbaar voor de regeling tegemoetkoming amateurorganisaties. Bij overschrijding van het beschikbare budget volgt een loting onder alle (geldige) aanvragen. Het is dus belangrijk tijdig een volledige aanvraag in te dienen.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS