Is uw DigiD up-to-date?

Dinsdag 15 september 2020

Met uw DigiD laat u op internet zien wie u bent. Voor de overheid, het onderwijs, de zorg of uw pensioenfonds. Veilig inloggen wordt steeds belangrijker. Bij steeds meer organisaties is inloggen met uw wachtwoord en gebruikersnaam niet meer voldoende. Daarom zijn er nieuwe, verbeterde inlogmiddelen die zorgen voor betere bescherming en die fraude moeilijker maken.

Bij de gemeente Best kunt u een heleboel zaken online regelen via de website. Bijvoorbeeld doorgeven van een verhuizing, aanvragen van een uittreksel uit de Basisadministratie Personen (BRP) of een melding voorgenomen huwelijk of partnerschap. Om veiligheid van uw persoonsgegevens te garanderen, maken we steeds meer gebruik van nieuwe inlogmiddelen. Bijvoorbeeld inloggen met de DigiD app of een sms-code.

Wat kunt u doen?

Hoe completer uw DigiD is, hoe meer zaken u gemakkelijk direct kunt regelen via internet. We adviseren u daarom om de laatste inlogmiddelen toe te voegen aan uw DigiD. U kiest zelf welk hulpmiddel u het handigst vindt. 

  • DigiD app: de gemakkelijkste manier om veilig in te loggen. U hoeft geen wachtwoord meer te onthouden en u gebruikt een code die u zelf mag kiezen.
  • Sms-controle: inloggen met een sms-code die u op uw telefoon ontvangt.

Meer weten?

Uitleg over manieren van inloggen staat op www.digid.nl. Daar vindt u ook een stappenplan dat u helpt bij de aanvraag. Op digid.uabc.nl vindt u eenvoudige uitleg over DigiD. Daar kunt u ook oefenen met aanvragen.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS