Vervoer gevaarlijke stoffen op het spoor? Heb de risico’s door!

Dinsdag 30 juni 2020

Het wordt steeds drukker op het spoor, zowel het aantal goederentreinen als passagierstreinen neemt toe. Na een iets rustigere periode de afgelopen maanden, geldt vanaf deze week weer volledige dienstregeling. Hoewel de kans op een ongeval zeer klein is, blijkt uit onderzoek dat de behoefte aan informatie over hoe te handelen bij een incident met gevaarlijke stoffen groot is. U kunt uw veiligheid vergroten door vooraf te weten wat u moet doen. Zeker in het eerste kwartier, als er nog geen hulpdiensten aanwezig zijn. Deze informatie is niet alleen belangrijk voor bewoners en gebruikers van panden binnen 200 meter van het spoor, maar ook voor alle gebruikers van het spoor.

Hoe handelt u?

Volg de volgende stappen bij het ontstaan van brand of explosie of het vrijkomen van giftige stoffen:

  1. Neem minimaal 200 meter afstand
  2. Zoek een schuilplaats binnen
  3. Sluiten ramen en deuren en schakel ook de ventilatie uit
  4. Volg het nieuws over het ongeluk via radio, tv of internet

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS