Maatregelen in en rond de Boterhoek

Maandag 1 juni 2020

Vanaf 1 juni gaan de terrassen weer open. Dit betekent dat het drukker wordt in en rond de Boterhoek. Hierdoor is het moeilijk om 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Om dit wel te kunnen doen, nemen we een aantal maatregelen.

Eenrichtingsverkeer voetgangers

Door de regel van 1,5 meter afstand is het nodig om eenrichtingsverkeer in te stellen voor voetgangers op de volgende delen:

Boterhoek bij de keurslager

Op het gedeelte bij keurslagerij Mennen, is het smal. Daardoor kunt u straks alleen vanaf het overdekte gedeelte van de Boterhoek/Nazarethstraat richting de keurslager lopen. U kunt dus niet vanuit de Etos naar de keurslager lopen.

Boterhoek vanaf de Albert Heijn richting Wijnhuis

Ook rondom de Albert Heijn is het erg smal. De Albert Heijn is bereikbaar via de kant van juwelier Meier.  Als u de Albert Heijn weer verlaat, kunt u linksaf via het Wijnhuis naar de parkeerplaats lopen. Let op: u kunt vanaf de parkeerplaats niet via het Wijnhuis naar de Albert Heijn lopen.

Nazarethstraat richting de Boterhoek

Wanneer u vanuit de parkeerplaats richting de Boterhoek wilt lopen, kan dat via de Nazarethstraat. Hier stellen we ook 1-richtingsverkeer in tussen de parkeerplaats en de Boterbloem. Zo kunt u op de snelste manier naar de Boterhoek komen.

Voetgangers in beide richtingen

Op de andere delen blijft het mogelijk om in beide richtingen te lopen. De weg is hier breed genoeg om 1,5 meter afstand van elkaar te houden.

Pijlen en borden op de weg

We geven de looprichtingen aan met witte pijlen op de weg. Ook brengen we pijlen aan met geribbelde tape. Door deze tape weten ook slechtzienden welke kant ze uit mogen lopen. Tot slot plaatsen we ook nog een aantal borden om aan te geven waar het eenrichtingsverkeer geldt.

Geen fietsen parkeren in de Boterhoek

Om genoeg ruimte vrij te houden voor de voetgangers, is het verboden om fietsen in de Boterhoek te parkeren. Hierdoor behouden we genoeg ruimte voor de voetgangers en hoeft er niet nog meer omgelopen te worden.

Medewerking

We begrijpen dat de maatregelen ervoor zorgen dat u soms een keertje moet omlopen. Toch vragen we om uw medewerking. Samen zorgen we ervoor dat we op een veilige en rustige manier kunnen winkelen in de Boterhoek.

plattegrond Boterhoek

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS