Parkeerverbod en geslotenverklaring Joe Mann opgeheven

Vrijdag 8 mei 2020

Eind vorige maand werd besloten om de recreatiemogelijkheden in de bossen te beperken. Het gebied was alleen toegankelijk voor wandelaars en fietsers. Dit had te maken met de toen geldende coronamaatregelen. Maar ook om de bereikbaarheid van de bossen voor hulpdiensten te waarborgen, voor die gevallen dat zij in actie moeten komen.
Nu we overgaan tot het versoepelen van maatregelen gaan de bossen in Best weer voor iedereen open.

Vermijd drukte

Een versoepeling van maatregelen betekent dat we weer meer op pad gaan. Het virus is echter nog niet onder controle. Het is belangrijk dat we ons bewust zijn dat het volgen van richtlijnen cruciaal blijft. Dat we bewuste keuzes maken om drukte te vermijden. Is het erg druk in een bepaald gebied, kies dan een andere route. Of stel de wandeling een dagje uit. Houd 1,5 meter afstand van anderen en volg altijd de landelijke richtlijnen om de verspreiding van het virus te voorkomen. Samen houden we het veilig!

Wees alert

Gaat u de natuur in? Wees dan extra alert. Het is namelijk droog in de natuur. Hierdoor is de kans op een natuurbrand groter.
Waar moet u op letten als het erg droog is in de natuur?

  • Wees alert op verdachte situaties en bel 112. Help mee door foto's of filmpjes te maken en onthoud de locatie, persoonskenmerken en bijvoorbeeld een kenteken als je een situatie niet vertrouwt.
  • Denk eraan, dat u niet overal in de natuur goed bereik heeft met uw mobiele telefoon.
  • Veroorzaak niet per ongeluk een natuurbrand: gooi daarom sigaretten en glas altijd in een prullenbak of neem het mee. Parkeer je auto (met hete katalysator) niet in hoog en droog gras.

Meer weten wat u het best kunt doen als er een natuurbrand is? www.brandweer.nl

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS