Aanpak corona: houd vol!

Vrijdag 8 mei 2020

Afgelopen dinsdag presenteerden minister-president Rutte en minister De Jonge een routekaart in de aanpak om het coronavirus te stoppen. De maatregelen worden in de komende maanden versoepeld. Dat is natuurlijk erg fijn, want de maatregelen hebben grote invloed op ons leven. Maar we moeten nog wel volhouden. We zijn er namelijk nog niet.

Consequenties nog niet volledig in beeld

De routekaart gaf een duidelijk vooruitzicht voor de komende maanden. Wij zoeken - soms samen met andere gemeenten in de regio - uit wat deze versoepelingen in de praktijk betekenen. In enkele gevallen is dat direct duidelijk, maar soms ook niet. Daardoor kunnen wij niet altijd direct antwoord geven als u een vraag heeft of met een initiatief komt.
Wilt u weten wat er al bekend is? Houd onze website in de gaten voor de meest actuele informatie.

Vermijd drukte

Een versoepeling van maatregelen betekent dat we weer meer op pad gaan. Kleine kinderen naar school of de sportclub brengen of samen naar de bibliotheek gaan. En vanaf volgende maand kunnen we misschien ook weer een terrasje pikken of een hapje eten. We hebben oog voor de oplossingen die verenigingen en ondernemers aandragen en bieden zoveel mogelijk ruimte.
Het virus is echter nog niet onder controle. Het is belangrijk dat we ons bewust zijn dat het volgen van richtlijnen cruciaal blijft. Dat we bewuste keuzes maken om drukte te vermijden. Ziet u bijvoorbeeld dat het in het smalle steegje op de route naar school erg druk is, kies dan een andere route. Of stel een bezoekje aan die ene winkel een dagje uit. Houd 1,5 meter afstand van anderen en volg altijd de landelijke richtlijnen om de verspreiding van het virus te voorkomen.

Wij zijn niet alleen verantwoordelijk voor onszelf, maar ook voor elkaar. Alleen samen krijgen we corona onder controle!

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS