Plantkokers beschermen nieuwe boompjes in bosvakken op Nieuwe Heide

Dinsdag 21 april 2020

Heeft u de nieuwe boompjes op de Nieuwe Heide al gezien? Zo’n 1.000 stuks zijn geplant! Deze jonge bosaanplant bestaat deels uit loofbomen en deels uit naaldbomen.

Om deze jonge boompjes in de kwetsbare startfase zo goed mogelijk te beschermen, krijgt een groot deel hiervan een plantkoker om zich heen. Deze koker voorkomt dat dieren zoals konijnen of reeën de jonge boompjes beschadigen. Bijvoorbeeld door ervan te eten of er tegenaan te schuren, waardoor ze dood gaan. Zo krijgen de jonge boompjes dus alle kansen om uit te groeien tot mooie gezonde bomen!

Na verloop van tijd zijn de boompjes minder kwetsbaar en kunnen de plantkokers weer weg. Meestal is dat als de boompjes 3 tot 4 jaar zijn. Tot die tijd is het dus belangrijk dat de kokers blijven staan. Het ziet er misschien een beetje vreemd uit, maar het is dus voor het goede doel!

De aannemer heeft inmiddels alle plantkokers geplaatst. Op de foto (en in het veld) ziet u hoe zo’n koker eruitziet. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via telefoonnummer 14 0499.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS