IkPas - 40 dagen zonder alcohol

Dinsdag 4 februari 2020

In de traditionele vastenperiode van 26 februari tot en met zondag 5 april zetten Bestenaren hun alcoholgebruik op pauze. Doet u ook mee?

IkPas

IkPas is een uitdaging aangaan met uzelf. U drinkt een maand geen alcohol om eens te kijken wat het met u doet. Meld u aan voor IkPas via de website ikpas.nl/best. Op de website kunt u terecht voor vragen, tips, artikelen, recepten… alles om uw uitdaging te volbrengen!

Goed voor uw gezondheid

Voor veel mensen betekent alcohol gezelligheid en hoort het erbij. Toch is het advies van de Gezondheidsraad om geen alcohol te drinken, of in ieder geval niet meer dan 1 glas per dag. Het is dus belangrijk voor uw gezondheid om op uw alcoholgebruik te letten. Wie weet lukt het u om na de 40 dagen van IkPas ook wat minder te drinken.

Voordelen

Tranzo, het wetenschappelijk centrum voor zorg en welzijn van de Universiteit Tilburg, doet al jaren onderzoek naar de effecten van niet-drinken onder de deelnemers van IkPas. En dat zijn er nogal wat:

  • 58% van de deelnemers is zich na IkPas meer bewust van hun alcoholgebruik
  • 55% van de deelnemers slaapt beter
  • 62% voelt zich fitter
  • 32% valt af
  • 55% bespaart flink wat geld door geen alcohol te drinken

Ga de uitdaging aan en doe mee aan IkPas! Meld uzelf aan via de website ikpas.nl/best.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS