Houd het riool vrij van verstoppingen

Dinsdag 31 december 2019

De gemeente is op een aantal plaatsen het riool aan het reinigen en renoveren. We zien dat er veel spullen in het riool terechtkomen die daar niet thuis horen. Ze veroorzaken verstoppingen, verontreiniging, rioolgemalen die vastlopen en er kan zelfs ontploffingsgevaar ontstaan.

Wat in het riool mag

Eigenlijk is het heel simpel. Alleen de drie p’s mogen in het toilet: plas, poep en wc-papier. Vochtig toiletpapier mag worden doorgespoeld, maar andere vochtige wegwerpdoekjes zoals baby-, meubel-, vloer-, sanitair- make-up, ramen-, huidverzorging-, schoonmaak- en kindergezichtdoekjes niet. Vanuit uw huis stroomt ook het (af)waswater het riool in via de gootsteen, de wastafel en het doucheputje. Vloeibare voedingsmiddelen (behalve olie en vet) mag u doorspoelen, maar vaste voedingsmiddelen moeten in de GFT-bak.

Wat niet in het riool mag

Vet en (vloeibaar) frituurvet kunt u het best teruggieten in de verpakking. Gooi het daarna in de restafvalbak of breng het naar de milieustraat. Maandverband, condooms en luiers horen ook in het restafval thuis. Lever oude medicijnen en verf in op de milieustraat.

Meer informatie?

Mag u uw auto wassen voor de deur? Antwoord op deze en nog veel meer vragen vindt u op de websites www.nietinhetriool.nl of www.riool.info/wel-of-niet-in-het-riool.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS