Koninklijke Onderscheiding Wil van de Wiel

Vrijdag 1 november 2019

Op vrijdagavond 1 november, na de première van de speciale productie voor het 200-jarig bestaan van Best, ontving Wil van de Wiel een Koninklijke Onderscheiding. Wil krijgt de onderscheiding, omdat hij binnenkort afscheid neemt als bestuurslid van Ons Eygen Landt. Hij wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau (LON). Burgemeester Hans Ubachs reikte, namens Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, de onderscheiding uit.

Wil is vanaf 1984 toneelspeler bij Ons Eygen Landt. Sinds 1990 is hij penningmeester en figurant. Vanaf 2010 is hij de voorzitter van Ons Eygen Landt. Onder zijn leiding is de stichting verder uitgebouwd en heeft een sterke groei doorgemaakt. Op dit moment is er een volwassenengroep, drie jeugdgroepen en is er zelfs een wachtlijst. Wil is aanwezig bij repetities en screening van kandidaat-regisseurs. Hij houdt het proces in de gaten en schaaft bij waar nodig. Wil is ook coördinator PR bij de grote productie in het kader van het 200-jarig bestaan van Best. Hij heeft zich 30 jaar intensief ingezet voor het plezier van heel veel mensen. Door zijn tomeloze inzet heeft hij de stichting ook financieel sterker gemaakt en naar een creatief hoger niveau gebracht. Hij verzet bergen werk die voor anderen niet zichtbaar zijn. Het toneel is zijn tweede liefde en dat blijkt uit alles wat hij doet.

Daarnaast is Wil als voorzitter van de Stichting Vrienden van 't Tejaterke kartrekker om zo veel mogelijk nieuwe Vrienden te werven. Dat doet hij door het organiseren van vergaderingen, acties te bedenken en zijn sociale netwerk in te zetten.
Bij voetbalvereniging Best Vooruit is hij sinds 2014 penningmeester bij de sponsorcommissie. Hij werft nieuwe sponsoren en onderhoudt de contacten met bestaande sponsoren.
Verder is Wil Suisse bij de jaarlijkse Sint Odulphus processie in ons dorp. Hij regelt de voorbereiding en is verantwoordelijk voor het goede verloop van de processie.
Ook collecteert hij jaarlijks voor de Hartstichting.
Precies 45 jaar geleden, in november 1974, kreeg Wil zijn eerste bestuursfunctie bij Buurtvereniging Roderweg in Liempde.

Foto: Freke van der Esch

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS