Koninklijke Onderscheiding Olga van der Pennen

Donderdag 24 oktober 2019

Op donderdag 24 oktober, tijdens het concert ter ere van 75 jaar bevrijding van Best, ontving Olga van der Pennen een Koninklijke Onderscheiding. Olga krijgt de onderscheiding voor haar muzikale prominente rol in het culturele leven van de Bestse gemeenschap.
Zij wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau (LON). Burgemeester Hans Ubachs reikte, namens Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, de onderscheiding uit.

Olga is geboren in St. Petersburg en is op zeer jonge leeftijd al gestart met haar muzikale vorming in Rusland. In 1989 bracht de liefde haar naar Best en geeft ze muzieklessen met een missie. Muziek kent geen grenzen en taalbarrières. Zij verbindt mensen door muziek. Sinds 2002 initieert en organiseert zij diverse concerten in Best en omgeving. In 2007 heeft ze een muziekfestival georganiseerd ter ere van onze bevrijding op 24 oktober. In 2009 richtte ze de Stichting Muzikale Oktober Best op. Als programmadirecteur organiseert Olga elke 2 jaar in de maand oktober een aantal gratis toegankelijke concerten in Best en de regio met als afsluiting het bevrijdingsconcert op 24 oktober. Ze speelt een zeer prominente rol als pianist en componist.

Achter vele concerten, evenementen en festivals is Olga de inspirerende en drijvende kracht. Zij deelt met ons de prachtige kunst en cultuur van haar eigen land. Ze biedt al jaren een podium aan jonge toptalenten. Door haar bindende kracht komen topmuzikanten uit diverse landen naar Best.

Op verzoek van het Comité 200 jaar Best heeft ze een extra concert georganiseerd op 11 juli. 
Als zeer actief lid van de Rotary Best-Oirschot bouwt ze ook aan de relatie tussen Nederland en Rusland op muzikaal gebied. Zij is ambassadeur van de commissie Rotary Interland Nederland-Rusland.

Foto: Fotografiemarijke

Koninklijke onderscheiding Olga van der Pennen

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS