Afzetting enkele toestellen Speelwadi Dijkstraten

Donderdag 24 oktober 2019

In het voorjaar van 2019 is door Replay Profs in Playgrounds de speelwadi in Dijkstraten ingericht. Dit ontwerp is in overleg met de bewoners gekozen. Alle speeltoestellen in de gemeente Best moeten een verplichte certificering hebben. Vandaag is uit controle gebleken dat enkele toestellen nog niet volledig voldoen aan deze vereiste. In overleg met het keuringsinstituut is besloten enkele toestellen af te zetten met hekwerken, daarnaast wordt uit enkele toestellen het speelelement verwijderd. Daardoor kunnen die betreffende toestellen niet gebruikt worden. In overleg met de leverancier wordt gekeken hoe de toestellen ook op deze laatste punten aan de vereiste gaan voldoen. Het is een speeltuin in de openbare ruimte. Het is mogelijk dat enkele toestellen in de speeltuin vervangen worden. Deze zijn wel veilig om op te spelen, maar moeten onder toezicht gebruikt worden. De toestellen worden in overleg met de leverancier verwijderd en vervangen voor andere speelelementen op dezelfde locatie.
Wij gaan ervan uit dat de kinderen op korte termijn het speelplezier kunnen hervatten in een op alle punten volledig gekeurde en gecertificeerde speelwadi.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS