Unieke routeapp voor Nationaal Landschap Het Groene Woud

Dinsdag 16 juli 2019

Edelherten spotten? Een vleugje middeleeuwen opsnuiven? Of genieten van weelderige natuur en op z’n tijd een terrasje pakken in het groen? Met de lancering van de wandel- en fietsapp 'Routes in Het Groene Woud' kan dat. De app biedt wandelaars en fietsers alle gelegenheid om Nationaal Landschap Het Groene Woud te ontdekken. De route-app is nu te downloaden in de App Store en in Google Play. Uniek aan de app is dat deze een dynamische navigatie combineert met belevingsaspecten van de routes.

In Nationaal Landschap Het Groene Woud, in de stedendriehoek ’s-Hertogenbosch, Eindhoven en Tilburg lopen stad en land naadloos in elkaar over. Bijzondere natuur, karakteristiek landschap, cultuur en vermaak staan garant voor een aangenaam dagje uit. Bourgondische gastvrijheid voert de boventoon, waar je ook komt. De regio is bijzonder wandel- en fietsvriendelijk met mooie paden, bankjes om even uit te rusten, uitzichtpunten en gastvrije horecagelegenheden.

Informatie over bijzondere plaatsen

De nieuwe app laat je in dit landschap eenvoudig navigeren over de juiste paden en wegen. Onderweg geeft de app je veel informatie en tal van weetjes over bijzondere locaties op je route. De wandelroutes variëren in lengte van 7 tot 23 kilometer, de fietsroutes van 27 tot 48 kilometer. Wat alle routes met elkaar gemeen hebben: ze laten je genieten van een karakteristiek landschap, bijzondere natuur (met onder meer het edelhertengebied De Scheeken) en Bourgondische gastvrijheid. Veel routes voeren door het veelzijdige landschap van de dorpen Liempde, Lennisheuvel, Boxtel, Best, Sint-Oedenrode, Oirschot en Sint-Michielsgestel.

Krachtenbundeling

De app Routes in Het Groene Woud is het resultaat van een krachtenbundeling tussen SPPiLL, de gemeente Boxtel en RKO uit Lennisheuvel.

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS