Best aan de regenton

Vrijdag 20 januari 2023

In december is Best massaal aan de regenton gegaan: tijdens de kortingsactie van de gemeente zijn er 793 regentonnen verkocht!

Duurzaamheidswethouder Jan Willem Slijper: “Door klimaatverandering hebben we steeds vaker te maken met extreme regenval maar ook met langere droge perioden. Het wordt dan ook steeds belangrijker water langer vast te houden. Al deze nieuwe regentonnen is ons dorp helpen daarbij. Het is bovendien zonde om niets met regenwater te doen. Je kunt het voor de planten gebruiken en de ramen maak je er streeploos mee schoon.”

Wat doet de gemeente?

Ook als gemeente nemen we maatregelen om de overlast van extreem weer te beperken. Denk hierbij aan het onderhoud van het (regenwater)riool, waar mogelijk tegels te vervangen door groen en door het aanleggen van groene greppels (wadi’s) om water op te vangen.

Doe je mee met het besparen en opvangen van water? Gebruik de tips van vereniging Best Duurzaam.

Oudere berichten lezen in het archief

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS