Gemeentehuis kleurt oranje

Dinsdag 23 november 2021

Orange the World is de internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Gemeente Best doet ook mee met de campagne door het gemeentehuis ’s avonds oranje te verlichten. De kleur oranje staat symbool voor een zonnige toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes. Dit doen wij om meer bewustzijn creëren over dit onderwerp. Deze campagne loopt van 25 november tot en met 10 december.

Doel van de campagne

Het thema is preventie. De nadruk bij de aanpak van geweld ligt vaak op signalering, melding en hulpverlening. Deze zaken zijn van cruciaal belang, maar dit jaar staat de aanpak van het voorkomen van geweld centraal. Voorkomen is immers beter dan genezen. Hier kan iedereen aan bijdragen. #wijzijnmedestander, u ook?

#Medestanderpledge

Tijdens de coronacrisis is geweld tegen vrouwen en meisjes wereldwijd zodanig toegenomen
dat gesproken wordt over de ‘schaduwpandemie’. Ook in Nederland zijn er signalen, van onder andere hulporganisaties en politie, dat geweld is toegenomen in coronaquarantaine. Wilt u zich inzetten om geweld tegen vrouwen en meisjes te bestrijden? Ondertekenen de #medestanderpledge.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de campagne Orange the World? Klik dan hier.

Oudere berichten lezen in het archief

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS