Subsidies erfgoed en monumenten

Dinsdag 28 september 2021

De gemeente Best vindt het belangrijk om monumenten in stand te houden. Het in standhouden van monumenten brengt vaak meer kosten met zich mee dan een reguliere restauratie. Dit komt omdat voor het onderhouden van een monument vaak speciale materialen en technieken wordt vereist. Daarom kunt u als eigenaar van een monument een subsidie aanvragen bij de gemeente Best. U leest hieronder meer informatie.

Herstelwerkzaamheden bestaande monumenten

Van de subsidie erfgoed mag alleen maar gebruik gemaakt worden als het gaat om herstelwerkzaamheden van een bestaand monument. De eigenaar van het monument kan deze subsidie aanvragen. Deze subsidie noemen wij: “Instandhouding monumenten”. Wij hebben te maken met een subsidieplafond. Dit wil zeggen dat er een potje voor de instandhouding van monumenten beschikbaar is. Als dit potje op is, kunnen wij helaas geen geld meer uitgegeven aan aanvragen.

Bevorderen cultuurhistorisch erfgoed

De gemeente Best vindt borging en ontwikkeling van erfgoed ontzettend belangrijk, daarom is er een subsidieregeling voor activiteiten die erop gericht zijn op het bevorderen van cultuurhistorisch erfgoed en de beleving hiervan.

Meer weten?

Wilt u meer weten over deze subsidies of heeft u een idee dat bijdraagt aan het verbeteren van onze gemeente? Neem dan een kijkje op www.gemeentebest.nl/subsidies.

Vragen?

Heeft u een idee waarvan u niet precies weet onder welke regeling het valt, neem dan contact op met Teun van de Ven via email info@gemeentebest.nl of telefoonnummer 14 0499.

Oudere berichten lezen in het archief

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS