Vogelgriep in Moergestel: vervoersverbod gedeelte Best

Dinsdag 5 januari 2021

In Moergestel (gemeente Oisterwijk) is bij een bedrijf met kalkoenen vogelgriep (H5) vastgesteld. Het gaat waarschijnlijk om een hoogpathogene variant van de vogelgriep. In een straal van 10 kilometer geldt een vervoersverbod. De gemeente Best valt deels in dit gebied.

Vervoersverbod

In de 10 kilometerzone rondom het bedrijf liggen nog 21 andere pluimveebedrijven. Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft per direct een vervoersverbod voor pluimveebedrijven afgekondigd in deze zone van 10 kilometer rond het bedrijf in Moergestel. Een vervoersverbod heeft betrekking op pluimvee, eieren, pluimveemest en gebruikt strooisel, maar ook op andere dieren en dierlijke producten afkomstig van bedrijven met commercieel gehouden gevogelte.

Download hier de kaart voor het gebied waar de vervoersbeperking (straal 10 kilometer) geldt.

Het volledige persbericht en meer informatie

Het volledige persbericht van het ministerie leest u op de website van de rijksoverheid.

Algemene informatie over de vogelgriep leest u hier.

Oudere berichten lezen in het archief

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS