Welstand wordt Ruimtelijke Kwaliteit

Dinsdag 15 december 2020

Wilt u (ver)bouwen? Dan moet uw plan voldoen aan een aantal eisen wat betreft de kwaliteit van het ontwerp, de gekozen materialen en hoe een bouwwerk eruit ziet. Voorheen werd dit ‘Welstand’ genoemd. Vanaf 1 januari 2021 heet dit ‘Ruimtelijke Kwaliteit’.

Commissie Ruimtelijke Kwaliteit

De gemeenteraad stelt vanaf dat moment een commissie Ruimtelijke Kwaliteit in. Deze krijgt als taak om te adviseren over de ruimtelijke kwaliteit van bouwplannen en monumenten. Eenvoudige verbouwingen in reguliere woonwijken behoeven niet altijd advies van de commissie. Deze kunnen ambtelijk goedgekeurd worden. En dat levert tijdswinst op.

Procedure

Voor u als aanvrager verandert er weinig in de procedure. Op de pagina Ruimtelijke Kwaliteit leest u meer over de eisen, werkwijze en het indienen van een aanvraag. Hier vindt u ook de data van de maandelijkse vergaderingen van de commissie Ruimtelijke Kwaliteit in 2021. Iedere maand kondigen wij de aankomende vergadering aan op deze gemeentepagina.

Bij vragen of voor meer informatie over Ruimtelijke Kwaliteit kunt u contact opnemen met de secretaris Ruimtelijke Kwaliteit, Menzo Boon. Dit kan telefonisch via 14 0499 of door een e-mail te sturen naar info@gemeentebest.nl.

Oudere berichten lezen in het archief

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS-reader nodig. Via een RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Nieuwsarchief in RSS