Gevolgen nieuwe maatregelen Coronavirus voor Best

Maandag 16 maart 2020

Afgelopen zondag zijn er nieuwe landelijke maatregelen afgekondigd in de strijd tegen het Coronavirus. We hebben te maken met een situatie die nieuw is voor ons. Wat betekenen de maatregelen nu precies voor Best?

• Het gemeentehuis blijft open voor dienstverlening. Niet dringende contacten worden uitgesteld tot na 6 april. Verkoudheid, hoesten of koorts en een afspraak gepland bij de gemeente? Dan vragen we u uit zorg voor onze medewerkers en anderen om thuis te blijven en een nieuwe afspraak te maken bij de gemeente.
  • Wij blijven telefonisch en per mail bereikbaar. Een heel aantal zaken kunt u ook digitaal regelen via onze website.
  • Bestwijzer is open tijdens werkdagen. Wel met een aangepaste dienstverlening. Lees meer op de website van Bestwijzer.
  • De sporthal is dicht voor verhuur. Wel blijft een beheerder aanwezig, omdat onder andere de logopedie en fysiotherapeut open zijn.
  • De milieustraat blijft open. Maximaal 5 auto’s worden tegelijkertijd toegelaten. Andere bezoekers wachten buiten de poort.
  • Het afval wordt volgens schema opgehaald.
  • Bijeenkomsten van de gemeente met inwoners en (maatschappelijke) organisaties gaan tot en met maandag 6 april niet door. Hierbij een nieuw overzicht van geannuleerde bijeenkomsten:
Woensdag 18 maart Boomfeestdag
Donderdag 19 maart Informatiebijeenkomst De Groene Zone
Zaterdag 21 maart Landelijke Opschoondag
Maandag 23 maart Raadsavond
Presidium gaat wel door. Niet openbaar!
Maandag 23 maart OCBB
Maandag 23 maart Ontbijtsessie visie bedrijventerreinen
Maandag 30 maart Raadsavond
Woensdag 1 april NK Veldloop voor ambtenaren - Wierden
Maandag 6 april Raadsavond

Scholen

• Alle lessen zijn opgeschort. De scholen voorzien in opvang, zeker voor de kinderen van medisch en gezondheidspersoneel, politie, brandweer en overige hulpdiensten. Wanneer er geen alternatieven zijn, kunnen zij op school opgevangen worden. De scholen hebben alle ouders hierover geïnformeerd. Ook het leerlingenvervoer is voor deze groep leerlingen gewaarborgd.
  • Kinderdagverblijven blijven open voor ouders in cruciale beroepsgroepen.

Weekmarkt

De markt op zaterdag blijft vooralsnog doorgaan.

Cafés, restaurants winkels

Lees de informatie op de website van de Rijksoverheid.

Openbaar vervoer

Lees de informatie op de website van de Rijksoverheid.

Meest actuele informatie

Voor alle vragen en actueel nieuws: ga naar de website van de Rijksoverheid of het RIVM. Of neem contact op met het publieksinformatienummer 0800 - 1351 (tussen 8.00 en 20.00 uur).