Aanpassingen meterkast meefinancieren met zonnepanelen

Dinsdag 21 januari 2020

De Groene Zone is het zonnepanelenproject van 12 gemeenten in Zuidoost-Brabant, waaronder de gemeente Best. Woningeigenaren die deelnemen kunnen zonnepanelen laten plaatsen zonder eigen investering. Dit geld leent u namelijk van de gemeente tegen een rente van 1,35%. Vanaf 2020 is het ook mogelijk om de noodzakelijke aanpassingen aan de meterkast mee te financieren.

Aanpassingen meterkast

Zonnepanelen worden aangesloten op de meterkast. In 50% van de gevallen zijn er aanpassingen nodig in de meterkast, voordat deze geschikt is voor zonnepanelen. De nieuwe regeling maakt het mogelijk om deze kosten mee te financieren. Met de vernieuwde meterkast is de basisvoorziening weer op orde. De meterkast voldoet dan aan de nieuwste NEN norm (per 2018).

Beperkt aantal plekken per gemeente

In de gemeente Best kunnen nog 154 huishoudens meedoen. Wilt u ook zonnepanelen zonder eigen investering? Meld u aan via www.degroenezone.nl en ontvang een vrijblijvende offerte.