Wisseltrofee en Talent Award 2019 gemeente Best

Dinsdag 7 januari 2020

Elk jaar tijdens de Nieuwjaarsreceptie voor inwoners, ondernemers en verenigingen van de gemeente Best, reikt het college van B&W traditiegetrouw de Wisseltrofee en de Talent Award uit. De Wisseltrofee is een aanmoedigingsprijs om initiatieven vanuit de inwoners, verenigingen en ondernemers, die bijdragen aan het welbevinden van velen, in het zonnetje te zetten. De Talent Award is een aanmoedigingsprijs voor een jonge inwoner uit Best die een bijzondere prestatie heeft geleverd en daarmee de gemeente Best landelijk of zelfs internationaal op de kaart zet. Op zaterdag 4 januari is de Wisseltrofee en de Talent Award 2019 uitgereikt.

Wisseltrofee

Stichting Alzheimer Nederland zet zich sinds 1984 in voor mensen met dementie en hun dierbaren. Dit doen zij met ongeveer 100 bevlogen medewerkers vanuit het hoofdkantoor in Amersfoort, en met 3.500 fantastische vrijwilligers in het land. Samen werken zij aan een toekomst zonder dementie en aan de kwaliteit van leven van patiënten nu. In Best is het Alzheimer Café gelegen. Dit is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden en andere belangstellenden. Het college van B&W wil met het uitreiken van de Wisseltrofee extra aandacht schenken aan deze bijzondere stichting.

Talent Award

Lieve Warmoeskerken zit sinds twee jaar op paalsport. Een jonge dame met een enorm talent. Tijdens het WK heeft ze de nummer 1 van Nederland dik verslagen!  Ze is 13de geworden van de wereld (er deden 30 meisjes mee in haar categorie). Met het uitreiken van de Talent Award 2019 wil het college van B&W deze jonge paaldanseres in het zonnetje zetten en stimuleren om haar talent verder te ontwikkelen.

Stichting sTeun en toeverlaat

Teun Toebes van Stichting sTeun en toeverlaat wil ouderen met dementie geluksmomenten bezorgen en werd daarom verkozen tot Brabander van het Jaar. Ook hij werd tijdens de nieuwjaarsreceptie in het zonnetje gezet.