Wat vindt u van onze website?

  • Groene smiley (positief) Goed
  • Oranje smiley (neutraal) Matig
  • Rode smiley (negatief) Slecht

4 juni controlebericht NL-Alert

Dinsdag 29 mei 2018

Bij een ramp in uw omgeving, wilt u weten wat u moet doen. Daarom is er NL-Alert.

Weet u wat u moet doen?

Als er een noodsituatie bij u in de buurt is, kan de overheid u met NL-Alert alarmeren en informeren. Dat kan bij uiteenlopende noodsituaties zoals bij grote branden, noodweer, gaslekkage of vervuiling van drinkwater. U ontvangt een bericht op uw mobiele telefoon waarin staat wat er aan de hand is en wat u het beste kunt doen. Als u een NL-Alert ontvangt, informeer dan ook de mensen in uw directe omgeving. Zo weten zij ook wat ze moeten doen.

Is uw mobiel er klaar voor?

Veel telefoons die in Nederland worden verkocht, zijn al ingesteld voor NL-Alert. Wilt u weten of uw mobiel er ook klaar voor is? Ga nu naar www.nl-alert.nl en kijk hoe dit bij uw mobiel werkt. Maandag 4 juni om 12.00 uur zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit. Als u het controlebericht ontvangt, staat uw telefoon goed ingesteld voor NL-Alert. U weet dan zeker dat u ook wordt  geïnformeerd als u in de buurt bent van een echte noodsituatie.

Meer informatie

Op www.nl-alert.nl vindt u meer informatie. Daar staan ook instructies over het juist instellen van mobiele telefoons.

Nieuwsarchief in RSS

Sluit het menu