Lees pagina voor

Veilig uw identiteit bewijzen met de vernieuwde kopieID-app

7 mei 2024

Er zijn tal van momenten waarop een kopie van uw identiteitsdocument gevraagd wordt, maar niet in alle gevallen mag dit. Moet u toch een kopie van uw identiteitsdocument geven? Met de KopieID-app maakt u veilig een kopie van uw identiteitsdocumenten. Zo beschermt u uw identiteitsgegevens en privacy. Dit werkt nu nog eenvoudiger met de vernieuwde versie van de app. De gratis app is beschikbaar in de App Store (Deze link gaat naar een externe website) of Google Play Store (Deze link gaat naar een externe website).

Hoe maakt u een veilige kopie van uw identiteitsbewijs?

In de app kunt u op de kopie van het identiteitsbewijs eenvoudig gegevens laten wegstrepen, die voor de ontvanger niet noodzakelijk zijn. Daarnaast kunt u een watermerk op de kopie zetten. Zo wordt het voor oplichters moeilijker om uw gegevens te misbruiken. Op deze manier maakt u makkelijk een kopie van het paspoort, de identiteitskaart en het rijbewijs, ook voor documenten uit Bonaire, Saba en Sint Eustatius.

Vanuit de app kunt u de kopie delen of veilig opslaan voor later gebruik. De app is gebruiksvriendelijk en toegankelijk voor iedereen (ook voor slechtzienden). De app is er in het Nederlands, Engels, Spaans en Papiaments. Bekijk meer informatie over KopieID-app (Deze link gaat naar een externe website) op de website van de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens.