Wethouder Bert van Drunen legt functie neer

Donderdag 23 maart 2017

Wethouder Bert van Drunen heeft bekend gemaakt dat hij zijn functie per direct neerlegt. Hij heeft deze beslissing samen met wethouder Peet van de Loo genomen. Dit heeft te maken met het feit dat zij een liefdesrelatie met elkaar hebben. Dit is vandaag publiek gemaakt.

Eigen keuze

Wethouders Bert van Drunen en Peet van de Loo realiseren zich dat deze relatie geen wenselijke situatie is binnen een college. Zij hebben daarom samen besloten dat Bert van Drunen zijn functie neerlegt.

Gemeenteraad geïnformeerd

De wethouders hebben inmiddels hun fracties geïnformeerd. Vandaag zijn alle leden van de gemeenteraad op de hoogte gebracht.

Opvolging

Het is nog niet bekend wie wethouder Bert van Drunen opvolgt. Daarvoor is het nu nog te vroeg. De eerste stappen voor de opvolging van wethouder Bert van Drunen zijn inmiddels wel al in gang gezet.  Het college van burgemeester en wethouders bespreekt dinsdag de waarneming van zijn portefeuille.