NL-Alert: direct informatie bij een noodsituatie

Maandag 28 november 2016

Op maandag 5 december zendt de overheid rond 12.00 uur een NL-Alert controlebericht uit. Aan de hand van dit controlebericht kunt ook u nagaan of uw mobiele telefoon juist is ingesteld voor NL-Alert. In het controlebericht staat duidelijk aangegeven dat er niets aan de hand is en u niets hoeft te doen.

Wilt u ook direct informatie bij een noodsituatie?

Redenen om nu NL-Alert in te stellen op uw mobiel:

  • NL-Alert is hét alarmmiddel voor de mobiele telefoon. Met NL-Alert wordt u door een tekstbericht op uw mobiel direct geïnformeerd over een (dreigende) noodsituatie.
  • NL-Alert wordt ingezet bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties. Bijvoorbeeld een grote brand, een dreigende overstroming of noodweer. Alleen als u in de directe omgeving van de noodsituatie bent, ontvangt u een NL-Alert.Met NL-Alert wordt u gewaarschuwd én geïnformeerd over wat er aan de hand is en wat u op dat moment voor uw veiligheid het beste kunt doen. De aanwijzingen zijn zo concreet mogelijk. Bijvoorbeeld in welke richting u het gebied moet verlaten.
  • NL-Alert werkt óók als het netwerk overbelast is.
  • NL-Alert is gratis en anoniem. De berichten worden alleen uitgezonden in het gebied waar de noodsituatie zich voordoet. Uw naam en telefoonnummer zijn niet nodig en blijven dus onbekend.

Werkt NL-Alert op uw mobiel?

De overheid zendt 2 keer per jaar een NL-Alert controlebericht uit. Wanneer u het controlebericht ontvangt, bent u er zeker van dat uw mobiel juist is ingesteld voor NL-Alert. Op maandag 5 december rond 12.00 uur wordt het volgende NL-Alert controlebericht uitgezonden. Veel toestellen zijn automatisch ingesteld op NL-Alert. Soms moet u dit nog zelf doen. Heeft u uw telefoon nog niet ingesteld voor NL-Alert of wilt u dit controleren? Ga dan nu naar de website van NL-Alert.
 

Nieuwsarchief in RSS

Sluit het menu